Jij droomt van vertrekken?

Ik heb ook zo mijn dromen…

Mensen die mij goed kennen of al een tijdje volgen weten uiteraard al dat ik naast Frankrijk een enorme passie heb voor ontvangen, voor gastenverblijven, voor thuiskomen en thuis voelen.

Ruim 10 jaar geleden had ik mijn eigen chambres d’hôtes en hoe ik het ook wend of keer, ik kan er niet om heen. Dat was mijn leven, dat was MIJ, wie ik ben, wat ik doe, in hart en nieren, door merg en been….

Verthuizen

En wat ik daar geleerd heb, daar geleefd heb, gebruik ik nog steeds dagelijks. In mijn tussenliggende en huidige activiteiten zit en zat praktisch altijd een vorm van gastvrijheid, ontvangen, (ont-)zorgen en uiteraard, als grootste gemene deler, mijn manier van contact met mijn klanten en mijn gasten. De raking die ik met ze heb, het mogen bijdragen aan en meeleven met hun leven, of hun droom. En nu ook het meeleven en ondersteunen van mijn klanten met het afronden van hun droom, een deel van hun leven.

En dat vind ik nog steeds het mooiste aspect van alles wat ik doe als MariekeVerThuist. De band die ik heb met mijn kopers en verkopers, de rol die ik heb in dat proces, raakt nauw aan mijn rol als gastvrouw. Het proces zo aangenaam mogelijk, zo ontspannen mogelijk en met zo min mogelijk gedoe laten verlopen. Het gedoe kunnen ze bij mij laten, zij mogen gewoon blijven (be-)leven, voelen en over zich heen laten komen. Zonder hoofdbrekens, in rust en vertrouwen, een nieuw thuis vinden  of juist afscheid nemen van hun thuis en hun leven in Frankrijk.

Net als dat mijn gasten in mijn chambres d’hôtes vakantie wilden (be-)leven, voelen en over zich heen laten komen, zonder gedoe, zonder hoofdbrekens, in alle rust en vertrouwen. Daar ligt mijn hart, daar word ik dus heel blij en gelukkig van, als dat helemaal lukt en mijn gasten, of mijn klanten daar gelukkig van worden en dankbaar afscheid nemen, of beter, in contact blijven. Dit is mijn manier van mijn steentje bijdragen, de wereld een beetje mooier maken, raking creëren.

Raking

En die raking beperkte zich niet tot de fysieke verzorging, de vriendelijke glimlach, de extra attentie of een leuke tip voor een dagtripje. Echte gastvrijheid gaat voor mij zoveel verder dan dat. Echte gastvrijheid begint met een intentie die de paar dagen vakantie overschrijdt. Echte gastvrijheid is een uitwisseling op energetisch niveau. Waarin je het woord gast eigenlijk zou mogen vervangen door mens.

Sinds een jaar interesseer ik me in de energiewetten, frequenties en de wet van de aantrekkingskracht. Ik heb intussen meerdere trainingen gevolgd bij een coach op dit gebied. Trainingen die me niet alleen hebben geleerd over die wet van de aantrekkingskracht, maar me ook hebben geholpen om mijn eigen pure energie, mijn essentie weer te zien, los van alles wat ik aan opvoeding, opleiding en algemene overtuigingen heb opgedaan. En ik heb mij voor een groot deel al ontdaan van mijn eigen beperkende overtuigingen, mijn oordelen en mijn fatalistische gedachten (omdat mijn leven ook een paar jaar een stuk minder rooskleurig was, hier in Frankrijk). Ik heb ingezien wat mij ‘tegenhield’ en ik heb ingezien wat mijn natuurlijke kracht is, mijn talent, mijn ‘roeping’.

Ontdekken

En door deze trainingen heb ik 3 belangrijke ontdekkingen gedaan. Ten eerste dat mijn echte talent, mijn roeping, mijn blueprint heel duidelijk gericht is op ontvangen, open staan voor, zorgen voor, ‘voeden’ van een ander. Ook heb ik weer mogen (h)erkennen en herinneren hoe het succes van onze chambres d’hôtes en de weg erheen eigenlijk een perfect voorbeeld is geweest van die wet van de aantrekkingskracht, naast of misschien dankzij het feit dat ik letterlijk mijn passie leefde.

En ten derde kan ik eindelijk handen en voeten geven aan mijn ‘manier’ van gastvrijheid. Iets wat ik ‘gewoon’ deed, waarvan ik de laatste jaren had ontdekt dat het misschien niet zo ‘gewoon’ was, maar misschien ook niets bijzonders. Of in ieder geval niets bijzonders zou moeten zijn. Ik merkte in ieder geval dat mijn manier van gastvrij zijn iets ‘extra’s’ had, iets wat niet ‘rationeel’ was, lastig onder woorden te brengen. Dankzij mijn verworven kennis en inzichten in deze trainingen, ben ik ook gaan begrijpen wat dat extra’s is en heb ik de woorden om dat ook over te brengen.

Gastvrijheid

Op mijn website kondigde ik een jaar geleden een onlinetraining ‘genieten met gasten’ aan. Deze is er nooit gekomen, ik was te druk met mijn makelaars-activiteiten. Maar ik was er denk ik ook gewoon niet klaar voor. Gaf mezelf nog niet de toestemming om mezelf expert in gastvrijheid te noemen, gaf mezelf misschien ook niet de toestemming om weer terug te keren naar die passie, misschien wel uit de fatalistische overtuiging dat ik mijn laatste oortje daarin al versnoept had.

De terugkeer deze zomer naar La Fontaine au Loup, mijn oude chambres d’hôtes, heeft er zeker ook een bijdrage aan geleverd dat ik die overtuiging mag loslaten. Ik heb eindelijk definitief afscheid genomen van die droom en daarmee van de gevoelens en gedachten die daar nog huisden.

Passie

De passie erachter laat mij echter niet los en wil ook ikzelf niet loslaten. Nee, ik ga er weer aan toegeven. Ik geef mezelf weer de toestemming om deze passie in enige vorm opnieuw te leven. Door er over te bloggen (het boek is ook al in de maak), mijn ideeën met jullie te delen en wie weet, misschien toch die training? Gast-gastvrouw zijn in een andere chambres d’hôtes of voor een event of retreat van 1 van mijn collega-ondernemers? Why not? 2 jaar geleden ben ik weer ondernemer geworden. Heb ik mijn vrijheid herpakt. De vrijheid om dat te doen wat ik leuk vind, wat ik op mijn pad trek!

Droom

En ondertussen kijk ik met een schuin oog naar een terrein of een pand om mijn passie ooit weer volledig te gaan leven (en ik heb nu toch een mooi pand gezien… Bijzonder ook hoe mijn activiteiten elkaar hierin ontmoeten en versterken… ). En met het andere oog kijk ik schuin naar mogelijke investeerders, want die heb ik er wel bij nodig. En als jij dan zegt, yeah, keep on dreaming… Dan zeg ik, ja, dat blijf ik zeker doen! Alleen al voor het plezier van het dromen…

 

En ondertussen ga ik lekker verder met MariekeVerThuist. Blijf ik mijn klanten helpen met het realiseren van hun dromen, of het afscheid nemen. Blijf ik hun gastvrouw in Frankrijk op dat gebied. Blijf ik uiteraard ook gastvrouw van Mon Cabanon, waar ik met veel liefde mijn gasten ontvang en mijn gasten zich steeds weer ‘verwend’ voelen door de manier waarop ik dat doe!

Heb jij dromen die raken aan de mijne? Droom jij van vertrekken naar Frankrijk? Of weer weg? Het starten van een gastenverblijf, of je gastenverblijf nieuw leven in te blazen? Heb jij een gastvrouw nodig of zoek je een goede ontvangst voor jouw retreat (locatie en gastvrouw) hier in Frankrijk (of elders). Waar kan ik jou bij helpen? Laat het me weten! En daag me uit!